Kérdése van? Hívjon minket! +36-1-314-2095

Blog
WPOWER Hungary
WPOWER Hungary
2015.08.26 14:44

Kiváló költségcsökkentő alternatíva: Utángyártott akku

Kiváló költségcsökkentő alternatíva: Utángyártott akku

Az olcsó árfekvésű akku vásárlásakor – jóhiszeműen ugyan, de – rossz minőségű akkut veszünk, melyek nem biztonságosak. A vevők nem tudják megkülönböztetni, hogy az adott akku vagy töltő milyen minőségű, mert az akkukon szereplő címkék nem adnak megfelelő információt az akku minőségével kapcsolatban. Az akkuok minőségének megállapításához tesztelő készülékekre van szükség, mely készülékekre a kereskedők a magas ár miatt nem ruháznak be. A WPOWER® termékek minden esetben szigorú teszteken mennek át.

Az akkut használó mobilkészülékek gyártói által forgalmazott akkuk nagyon drágák. Ezek a cégek un. monopóliumot próbálnak kialakítani saját részükre annak érdekében, hogy mindenki a drága akkut vásárolja meg.

Költség csökkentés

Tekintettel arra, hogy nem mindenki tudja megfizetni a drága akkukat, a gyártóktól un. licencet lehet vásárolni, mely tartalmazza az akku összes paraméterét. Ez alapján már további gyárak is képesek lesznek legyártani un. utángyártott akkukat, melyek lényegesen olcsóbban kerülnek piacra.

Vannak olyan esetek, amikor egy régebbi típusú géphez (pl. laptop) nem lehet akkut vásárolni a gyártójánál, de gyakran fordul elő, hogy a piacon találunk hozzá való utángyártott akkut.

Nagyon fontos, hogy az utángyártott szó nem azonos a hamisítvánnyal. Ha az autóalkatrészeket vesszük alapul, akkor néhány estben az utángyártott alkatrész jobb, mint az eredetileg legyártott. Ez köszönhető annak, hogy az évek során napvilágra került problémákat kijavították. Ezáltal az első szériás alkatrésznél jobb lesz az utángyártott.

Fontos ügyelni arra, hogy vannak olyan gyártók, akik a készülék garanciális ideje alatt megtiltják az utángyártott akkuk használatát. Aki ennek ellenére utángyártott akkuval üzemelteti laptopját, telefonját stb., az akkut vegye ki a készülékből, mielőtt szervizbe viszi a meghibásodott készüléket

A gyártók nem ellenzik egy harmadik fél részvételét, amíg az utángyártott akkuk jól megépítettek, biztonságosak, mint amilyenek pl. a WPOWER® akkuk.

Utángyártott akkuk

Óvatosság vonatkozik az ún. NONAME (barna dobozban) árult töltők beszerzésére is.

Egyes utángyártott töltők nem fejezik be rendesen az akku töltését, és arra támaszkodnak, hogy az akku belső védelmi áramköre leállítja a töltőt, ha a töltés készen van.

A töltés folyamatában nagyon fontos, hogy a töltő jól működjön, mert az akkunak is lehet egy hibás védelmi áramköre, mely megsérülhet a statikus töltéstől vagy egyéb okból kifolyólag.

Ha például az akkunak hibás az elektronikája, akkor minden a töltőn múlik. Ha a töltő nem fejezi be időben a töltést, akkor teljes mértékben az akku védelmi áramkörétől függ, hogy mikor áll meg a töltés. Ezen hibák kombinációi súlyos következményekkel járhatnak.

Néhány laptop gyártó például letiltja a noname utángyártott akkukat egy biztonsági kóddal (egy digitális zár az akkuban), amely védelmet nyújt a rossz minőségű utángyártott akkuk ellen.