Kérdése van? Hívjon minket! +36-1-314-2095

Blog
WPOWER Hungary
WPOWER Hungary
2015.08.27 13:09

Hogyan találd meg a tökéletes laptoptöltőt ?

Hogyan találd meg a tökéletes laptoptöltőt ?

A laptop töltő nagyon hasznos jószág, hiszen mire mennél hordozható számítógépeddel nélküle? Nem tudnád feltölteni akkumulátorodat, ami nélkül pedig használhatatlanná válna laptopod. Legtöbben azt gondolják, hogy ha vásárolnak egy notebookot, a hozzá tartozó laptop töltő az idők végezetéig működőképes lesz. Sok esetben azonban meghibásodás vagy egyéb okok miatt szükség van egy új laptop töltő beszerzésére.

A laptop töltő kiválasztásakor több dolgot figyelembe kell venni, melyek létfontosságúak, ha szeretnéd, hogy laptopod működjön.

A tökéletes laptop töltő 3 + 1 titka

Laptop töltő vásárlásakor 4 fontos szempontot mindenképpen figyelembe kell venned, melyek a következők:

 

Laptop töltő input(bemenet)

A bemeneti feszültség ~110V - ~220V között változhat országtól függően. A legtöbb laptop töltő midként feszültségről üzemeltethető, a töltőn ezt minden esetben feltüntetik.

 

Laptop töltő output(kimenet)

Ez nem más, mint a kimeneti feszültség (pl. 19V), illetve a maximális leadott áramerősség, amit a laptop a töltőtől közvetlenül kap (pl. 3.42A). Érdemes megjegyezni ,hogy míg a feszültségnek minden esetben egyeznie kell a laptop által megkövetelt feszültséggel (általában a laptop alján, kivehető akku mögötti címkén vagy a laptop leírásában megtalálható) addig az áramárőségnek minimálisan annyinak kell lennie amennyit a laptop megkövetel. Tehát, ha a laptophoz egy 19V 3.42A -s töltő kell, akkor használhatunk hozzá egy 19V 4.7A -s töltőt ,de egy 24V 3.42A -est nem (és 24V 4.7A-s sem lehet)! Vigyázz, a nem megfelelő feszültségű töltő használata nem csak a töltőt ,de a laptopodat is tönkreteheti ! Nem megfelelő (túl alacsony) áramerősségű (A) töltő esetén jobb esetben csak nem fog működni a laptopod, rosszabb esetben a töltő túlterhelődik és tönkreteheti a laptopod is !

 

A laptop töltő teljesítménye

A töltő Watt-ban megadott teljesítménye a feszültség és az áramerősség szorzatából adódik pl. 19V*3.42A=65W. A töltők Watt teljesítménye inkább csak tájékoztató adat, mivel egy 90W-os töltő lehet 19V/4.7A-s és 15V/6A-s is. Vásárláskor tehát ne csak a Watt teljesítményét ellenőrizd, hanem a feszültséget (V) és az áramerősséget (A) is !

 

A laptop töltő csatlakozója

Ez egy rendkívül fontos részlet, ha laptop töltőt szeretnél vásárolni, mivel ha nem megfelelő a csatlakozó, nem tudod majd használni. S mivel általában notebook típusonként eltérő a laptop töltő csatlakozója, ha nem figyelsz oda, könnyedén elkövetheted azt a hibát, hogy nem megfelelő típusú laptop töltőt veszel.

Laikusként ijesztő lehet számodra, hogy ennyi mindennek meg kell felelnie laptop töltődnek, de ne aggódj, ha cégünktől vásárolsz laptop töltőt, könnyedén megtalálod majd a notebookodhoz illőt, hiszen laptop töltőink gyári szabvány szerint készültek, és laptopod márkája és típusa szerint kereshetsz a termékek között.

 

Tökéletes laptop töltő otthonról, kényelmesen.

Óriási választékban találsz laptop töltőt a WPOWER webáruházunkban. A rengeteg fajta, szín és teljesítmény közül biztosan megtalálod a neked való laptop töltőt.

Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy milyen laptop töltőt választasz a régi helyett, ezért vásárlás előtt érdemes kikérned szakembereink véleményét is, akik szívesen válaszolnak felmerülő kérdéseidre és szakértelmük nagy segítséget adhat a választás során.

Ne feledd, a laptop töltőt, melyet megvásárolsz webáruházunkban, személyesen is átveheted, de természetesen futárszolgálat segítségével is eljuttathatjuk hozzád, ha az kényelmesebb számodra.

Segített cikkünk a megfelelő laptop töltő megtalálásában?