Kérdése van? Hívjon minket! +36-1-314-2095

Telefon akkumulátor

A gyorsan lemerülő telefon akkumulátor azt jelenti, itt az ideje kicserélni azt!

A manapság kapható okostelefonok minden korábbi elképzelésünk felülmúlják. Elképesztően nagy teljesítményű, komplex eszközök, melyek nagyon sok használati tárgyunkat küldték már, és küldik majd még a történelem szemétdombjára. Egy szempontból viszont nem teljesítenek olyan jól, mint elődeik: sokkal rövidebb üzemidőt képesek biztosítani.

 

Miért merül le manapság gyorsabban egy telefon akkumulátor?

A választ nem az akkumulátoroknál kell keresnünk: nem az akksik lettek rosszabbak, hanem maguk a készülékek fogyasztanak nagyságrendekkel több áramot. Ami azt illeti a telefon akkumulátorok sokat fejlődtek az elmúlt időszakban, azonban nem tudtak lépést tartani az egyre nagyobb, és nagyobb érintőképernyők, a WiFi kapcsolat, és a bonyolult alkalmazások támasztotta igényekkel.

 

Mit tegyünk, hogy tovább bírja a telefon akkumulátor?

Az első, és legfontosabb dolog, hogy győződjünk meg róla, a háttérben nem futnak olyan programok, alkalmazások, amelyek feleslegesen szívják le az akksit. Lehetőség szerint ne tartsuk folyamatosan bekapcsolva a WiFi funkciót, csak, ha arra szükségünk van. Csökkenthetjük a fényerőt, előrehozhatjuk a nyugalmi állapotba kerülés idejét – így a kijelző nem fog olyan hosszan, és olyan erősen világítani, csak akkor, ha szükségünk van rá!

 

Hogyan töltsük a telefon akkumulátort?

Az általánosan bevett, egész éjjelen keresztüli töltés kifejezetten ártalmas a telefon akkumulátor számára. A legjobb, ha többször, rövidebb ideig rakjuk fel a töltőre, 70-80 % körül tartva a töltöttséget. Soha ne hagyjuk bedugva a kábelt, ha már feltöltött a telefon akkumulátora! Továbbá se túl hidegben, se túl melegben ne helyezzük az akkumulátort áramforrásra.

 

Milyen telefon akkumulátort válasszunk, ha a régi tönkrement?

Mindenképpen érdemes megbízható helyről vásárolni. A Kínából rendelt, lenyomozhatatlan termékek a legtöbbször silány minőségűek, ráadásul garanciális jogainkat sem érvényesíthetjük a vásárlás után.

 

A telefon akkumulátor formázása

Sokan élnek még mindig abban a tudatban, hogy az akkumulátort az első használatbavétel előtt teljesen le kell meríteni, majd napokig tölteni. Ez valamikor így volt, azonban a manapság használatos lítium-ion akkumulátorok már nem igénylik ezt a procedúrát.