Kérdése van? Hívjon minket! +36-1-314-2095

Vezeték nélküli töltés

1termék 11
1termék 11

Az okostelefonok töltése területén még nagy lehetőség állnak. A jelenleg legelterjedtebb, aljzatokra épülő, kábeles technológiákat pár év múlva teljesen kiváltják majd a mágneses és a vezeték nélküli töltési módok. Hogy miért?

 

Miért van szükség a vezeték nélküli töltő elterjedésére?

A jelenlegi töltők, bármennyire egyszerű is a használatuk, mégsem elég praktikusak. A kábelt folyton bogozgatni kell, a microUSB port mindig fordítva akaródzik betalálni a nyílásba (miért van, hogy az USB-k mindig rossz oldalukkal felfelé kerülnek a kezünkbe?), ráadásul elég nagy a mechanikai sérülések, hibák veszélye. Ki ne találkozott volna már elhajlott töltőfejjel, vagy olyan telefonnal, amit csak egy bizonyos szögből megtámasztva lehetett tölteni? A töltőnyílásba bekerülő kosz kontakthibát okozhat, stb. A legjobb megoldás természetesen a vezeték nélküli töltés lesz, ám ezt egyelőre a legtöbb telefon még nem támogatja. Ennél a módszernél nem kell semmi mást tenned, csak rátenni telefonodat egy apró, tányérszerű tárgyra, és a töltés elindul! Vannak már asztallapba szerelhető változatok is, így az irodában lehet egy tenyérnyi fix hely a klaviatúrád mellett, ahol a telefonod tölteni fog!

 

Mi a vezeték nélküli töltő alternatívája?

A másik, átmeneti megoldás a mágneses töltőfejek használata. Ha nem is olyan kényelmes, mint egy vezeték nélküli töltő, mindenképpen jobb, mint a hagyományos megoldások. Ennek a technológiának az a lényege, hogy a telefonod töltőnyílásába behelyezel egy fix, aprócska töltőfejet, melyből kívülről egy sík, mágneses felület látszódik. Az ugyancsak mágneses végű töltőkábelt pedig odailleszted a telefonod aljához, ha tölteni szeretnéd a telefonod.

 

A vezeték nélküli töltő a jövő!

Bárhogyan is, a végleges megoldás szinte biztosan a vezeték nélküli töltés lesz. Mi lehet egyszerűbb, mint egyszerűen a helyére tenni a mobilt, ha tölteni akarjuk? Legfeljebb az, ha egyáltalán nem is kell tölteni…