Kérdése van? Hívjon minket! +36-1-314-2095

Külső akkumulátor

3termék 13
3termék 13

Miért is hasznos egy külső akku?

Te is sóhajtozva gondolsz vissza a régi Nokiád 9 napos üzemidejére? Eleged van abból, hogy délután háromkor elkezd pityegni az okostelefonod? Akkor a külső akku neked való! Az alapelv a következő: az akkumulátorok fejlődése nem tudott lépést tartani az egyre nagyobb energiaigényű okostelefonokkal folytatott versenyben. Bár elméletileg nagyobb akkumulátorokkal visszahozható a többnapos üzemidő, ez semmilyen értelemben nem lenne kézenfekvő.

 

Mi az a külső akku? – praktikus és gyakran életmentő mini akkumulátor

Egy külső akku jellemzően nem nagyobb egy okostelefonnál, nagyjából annyi helyet foglal táskádban, mint egy parfümös üveg. Viszont tele van energiával, mely akár a telefonodban lévő akkumulátor kapacitásának háromszorosát teszi ki. Ha merülőben van a telefonod, csak szimplán bedugod tölteni, pont úgy, mintha hagyományos töltőt használnál. Az eredmény mindenképpen ugyanaz: elfelejtheted a pityegést, okostelefonodat több napon használhatod anélkül, hogy konnektort kéne keresned. Ráadásul a töltése sem bonyolultabb a telefonénál: 4-5 óra alatt teljesen feltölt!

 

Kiknek hasznos a külső akku?

Legfőképpen azoknak ajánljuk, akiknek szoros napirendjük, vagy a sok utazás miatt kevés idejük, vagy korlátozott lehetőségük van a telefonjukat tölteni. Az ingázók rendszerint sokat használják utazás közben a telefonjukat, így nem ritka, hogy a munkába beérve már jócskán megcsappan benne a feszültség. Persze senkinek nem jön rosszul három töltésre elég energia a kabátzsebben. Vannak persze combosabb külső akkuk is, ezek egy laptop akkumulátor kapacitásának nyolcszeresét is elérhetik!

 

Mire figyeljünk a külső akku használata közben?

Általános tapasztalatunk az, hogy az emberek nincsenek tisztában azzal, hogy hogyan kell helyes tölteni egy külső akkut. A most következő tanácsok persze nem csak külső akkumulátoroknál működnek, jusson eszedbe a telefonod, vagy a kamerád töltésénél is! A legnagyobb hiba, amit elkövethetsz az, hogy túlságosan hosszú ideig hagyod a töltőn a külső akkud. Persze jó ötletnek tűnik töltőn tárolni, mikor éppen nincs rá szükség, hiszen bármikor hozzányúlsz, biztosan száz százalékra lesz töltve. A helyzet azonban az, hogy a felesleges töltés nagyban lecsökkenti az akkumulátorok teljesítményét, és lerövidíti élettartamukat is. Valójában még a teljes feltöltés sem ajánlott, érdemes inkább 80% körül tartani a külső akkut, így lesz a legtovább használható. Továbbá ha csak teheted, kerüld a túl hideg (kevesebb ,mint 10 fok) és a túl meleg helyeket is (30 fok felett), ha tölteni szeretnéd a külső akkut. És persze végezetül ne feledjük: az akkumulátorok veszélyes hulladéknak számítanak, véletlenül se dobjuk ki őket a szemetesbe! Környezetromboló hatásuk miatt mindig a külön erre a célra kialakított gyűjtőhelyeken szabaduljunk meg tőlük!

 

Mire ügyelj külső akku vásárlásakor?

Mint minden akku esetében, a külső akkuknál is kiemelten fontos a minőség, és az előzetes tesztelési folyamat. Számos helyről, akár külföldről is lehet külső akku-t rendelni, gyakran potom pénzekért. Mielőtt vásárlásra adod a fejed, azt javasoljuk nézz utána a minőségnek! Sok esetben ugyanis ezekre az olcsó külső akkukra is igaz a mondás, miszerint olcsó húsnak híg a leve. A külső akku gyártásnál ugyanis a gyártók sok mindene tudnak spórolni, amellyel az eladási árat is lejjebb tudják vinni. Ilyen például a silány minőségű alapanyagok használata, valamint a tesztelési eljárás kihagyása a folyamatból. Könnyen lehet tehát, hogy a jelölt teljesítmény külső akkud egyáltalán nem fogja hozni, amennyiben nem ellenőrzött gyártótól vagy forgalmazótól vásárolsz.

Mi, a WPOWER-nél igen precíz és hosszadalmas eljárással teszteljük külső akkuinkat, így vásárlóink számára garantáljuk, hogy a külső akku azt a teljesítményt hozza, amit ígér! Nem utolsó az sem, hogy a forgalmazó vagy gyártó vállal-e garanciát a külső akkukra.

 

Külső akku – nem csak mobilhoz!

A külső akkuk felhasználási módjának száma szinte végtelen. Természetesen a felhasználók első sorban az okostelefonok töltésére alkalmazzák ezeket az akkukat, ám kapható már kifejezetten laptophoz használható külső akku is – arról nem is beszélve, hogy ezek csatlakozói más eszközök töltését is lehetővé teszik.