Kérdése van? Hívjon minket! +36-1-314-2095

Edzett üveg kijelzővédő


Miért van szükség az edzett üveg kijelzővédő használatára?

A mai telefonok és tabletek nagyon borsos áron kaphatóak, így érdemes vigyázni rájuk, hiszen alkatrészeik cseréje is drága lehet. Ennek ellenére sokszor megesik, hogy nem sikerül minden hatástól megóvni őket, így képernyőjük betörik, karcolódik, reped. Bármennyire is magas szintű technológiát képviselnek ezek a képernyők, valószínűleg soha nem lesznek teljesen ütésállóak és karcmentesek.

 

Ahhoz, hogy megértsük, miért ilyen drága ezeknek a képernyőknek a cseréje, érdemes megvizsgálnunk a rétegrendjüket: kivétel nélkül két fő rétegből állnak össze: egy elektronikai érintőképernyőből és egy érintőüvegből. A kettő közül nyilván a képernyő a drága – hiszen ez képviseli a magasabb technológiát. Ahhoz, hogy ebben kárt okozzunk, elég extrém hatásnak kell kitennünk a képernyőt, általában nem is ez sérül. Ha csak pókhálószerű töréseket tapasztalunk, akkor az azt jelenti, hogy bizony „csak” az érintőüveg sérült! Ez önmagában nem drága dolog, azonban nem csak ezt fogod kifizetni! A két réteg gyárilag laminálva van, tehát össze vannak tapasztva: így külön-külön nem cserélhető! Itt jön képbe az edzett üveg kijelzővédő lap, ami fillérekért cserébe jó védelmet ad a balesetek elkerülésére!

 

Mi is az az edzett üveg kijelzővédő lap?

Az edzett üveg kijelzővédő lapok a legmagasabb szintű biztonságot adják a telefon képernyőjének. gyakorlatilag egy extra réteg zafírkristályt vagy gorillaüveget jelentenek, ami ugyanúgy funkcionál, mint a gyári, viszont könnyen cserélhető! Ez annyit jelent, hogy bármi baj éri a képernyőt, csak ez az olcsón cserélhető edzett üveg kijelzővédő sérül, így azt akár otthon is könnyedén, olcsón kicserélheted. Míg a fóliák inkább csak a szennyeződésektől és a karcoktól védenek, ezek már felfogják a nagyobb ütéseket is, ráadásul nem buborékosodnak!

 

Milyen típusú edzett üveg kijelzővédő ideális számunkra?

Alapvetően két nagyobb csoportra bonthatjuk az edzett üveg kijelzővédőket: vannak matt és vannak fényes termékek. Ha sokat használjuk a szabadban a telefont, érdemes a mattot választani, ez nem tükröződik, csillog annyira, illetve egyik-másik a betekintési szöget is lecsökkenti, így nem pásztázhatják illetéktelenek a telefonunk kijelzőjét. Cserébe viszont pixelesebbnek tűnhet a kijelző, valamint drasztikusan csökkenhet a fényerő, hiszen nem egyenletesen engedik át a fotonokat. Válassz okosan!