Kérdése van? Hívjon minket! +36-1-314-2095

Normál kijelzővédő fólia


Miért van szükség a képernyővédő fólia használatára?

A mai telefonok és tabletek nagyon drága használati tárgyak, így érdemes óvni őket. Kinek ne karcolódott volna már meg az okostelefonja, vagy tört volna be a tulajdonában lévő táblagép kijelzője?  Sajnos bármennyire is előrehaladott állapotban van a kijelzők gyártásának technológiája, még mindig nem titánkeménységűek az érintőképernyőink, és talán soha nem is lesznek azok.

 

Ahhoz, hogy megértsük, miért ilyen drága ezeknek a képernyőknek a cseréje, érdemes megvizsgálnunk a felépítésüket. Ezek kivétel nélkül két fő alkotóelemből állnak: egy elektronikai érintőképernyőből és egy érintőüvegből. A kettő közül nyilván a képernyő a drága – hiszen ez képviseli a magasabb technológiát. Ez csak nagyon végletes esetekben sérül, ekkor láthatunk elfolyásokat a képernyőn, vagy teljes sötétséget. Ha csak pókhálószerű töréseket tapasztalunk, akkor bizony az érintőüveg sérült. Ez viszonylag olcsó dolog, hiszen nem milliónyi apró pixelből állnak, csak egy tömör zafírkristály lapból, vagy magas ellenálló képességű üvegből. De akkor miért olyan drága a képernyőcsere? Azért mert ez a két réteg gyárilag laminálva van, így külön-külön nem cserélhető! Itt jön képbe a képernyővédő fólia, ami fillérekért cserébe jó védelmet ad a balesetek elkerülésére!

 

Hogyan védi meg készülékeidet a képernyővédő fólia?

A fólia egy vékony réteget képez a telefon képernyőjén, így felfogva a kisebb ütéseket, karcolásokat. Általában PET-ből készülnek, így a kémiai hatások (savak, lúgok maró hatásai) ellen is kitűnő védelmet adnak. Persze a fólia maga megsérül, de lévén, hogy elég olcsó termékekről beszélünk, olcsóbb és könnyebb is cserélni, mint a teljes érintőkijelzőt.

 

Hogyan kell a képernyővédő fóliát rendesen használni?

A csomagoláson lévő instrukciók általában elég egyértelműek a felhelyezéssel kapcsolatban. Mindenképpen pormentes környezetben végezzük a képernyővédő fólia felhelyezését, és alaposan tisztítsuk meg a képernyőt – így nem lesznek porszemek a fólia alatt. Ezek elég idegesítőek lehetnek, igyekezzünk elkerülni őket! Fontos tudni, hogy önmagában egy ilyen fólia nem olyan hatékony, mintha tokkal együtt alkalmaznánk!  Továbbá megemlítendő, hogy képernyővédő fólia és képernyővédő fólia között is nagy különbség van, így tartózkodjunk az olcsó, rendszerint Kínából érkező termékek használatától!